Ολοκληρωμένα έργα

2023

FluxHealth.ai

EPICENTRE, Subgrant, 3 μήνες

Το FluxHealth είναι μια σύγχρονη ψηφιακή λύση που χρησιμοποιεί την τεχνολογία BPMN και ένα προηγμένο mobile application για να παρέχει στους ασθενείς εξατομικευμένη υποστήριξη σε κάθε στάδιο του πλάνου φροντίδας τους. Στην πρώτη φάση του έργου EPICENTRE, η Ergobyte ανέπτυξε ένα video pitch, ακολουθώντας τις οδηγίες μεντόρων και συμβούλων.

2022

Syrinxa

Urban Tech, Subgrant, 3 μήνες

Το σύστημα Syrinxa είναι ένα εργαλείο υποστήριξης απόφασης το οποίο απευθύνεται στην πρόκληση που τέθηκε από την Εσθονία και αφορά τα ενέσιμα φάρμακα. Με δεδομένη τη μακροχρόνια εμπειρία της Ergobyte στη διαχείριση και κωδικοποίηση των φαρμάκων, ενδείξεων και δοσολογιών, η εταιρεία προσέφερε μια καινοτόμο λύση στο πρόβλημα.

INCARENOVA

InCareHeart PCP, Προμήθεια, 3 μήνες

Κατά την πρώτη φάση του έργου, η κοινοπραξία ανέπτυξε ένα ολοκληρωμένο μοντέλο φροντίδας και υποστήριξης για άτομα που πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια (congestive heart failure). Η πρόταση επικεντρώθηκε στην έγκαιρη διάγνωση της νόσου, στον σχεδιασμό και την παρακολούθηση του πλάνου φροντίδας, καθώς και στην ενδυνάμωση των ασθενών.

2021

Εξόρυξη δεδομένων και μηχανική μάθηση στο Galinos.gr

Δράση «Κουπόνια Καινοτομίας για ΜΜΕ» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, 12 μήνες

Σε συνεργασία με το Infolab του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Αθανάσιο Τσαδήρα, ολοκληρώσαμε το έργο «Σχέδιο μεταφοράς τεχνογνωσίας μέσω τεχνικών εξόρυξης δεδομένων και μηχανικής μάθησης στην online πλατφόρμα επιστημονικής ιατροφαρμακευτικής ενημέρωσης Γαληνός». Αντικείμενο του ερευνητικού έργου ήταν ο εμπλουτισμός της βάσης γνώσης του Galinos.gr με την εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών για την επεξεργασία, τον χειρισμό και την μοντελοποίηση μεγάλων δεδομένων, την εύρεση συσχετίσεων, την ενσωμάτωση επιπλέον δεδομένων.

2020

PrescIT

Δράση «ΕΡΕΥΝΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ», 36 μήνες

Αντικείμενο του PrescIT είναι η υλοποίηση, αξιολόγηση και διάδοση μιας πλατφόρμας υποστήριξης κλινικής απόφασης για την αποδοτικότερη, ασφαλέστερη, προτυποποιημένη και οικονομικότερη ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Τελικοί χρήστες της πλατφόρμας είναι οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας σε όλες τις βαθμίδες, από τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας έως τα τριτοβάθμια πανεπιστημιακά νοσοκομεία, καθώς και το σύνολο των φορέων και επιστημόνων υγείας που κάνουν χρήση του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Για την επίτευξη των στόχων του PrescIT συνεργάστηκαν το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) και το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών (ΙΝΕΒ), η Ergobyte, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τρεις οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

2019

Galen Reasoner

EIT Health Headstart, Subgrant, 12 μήνες

Κατά τη διάρκεια του έργου, η Ergobyte ανέπτυξε την αγγλική έκδοση του Galen Reasoner, σήμερα γνωστός ως RxReasoner. Στη συνέχεια, σχεδίασε και υλοποίησε στοχευμένες δράσεις εμπορικής επέκτασης σε χώρες της Ευρώπης.

2017

Συμβουλευτική

PERMIDES Project, Επιταγή καινοτομίας, 3 μήνες

Στα πλαίσια δύο επιταγών συμβουλευτικής και καινοτομίας (consultancy vouchers), η Ergobyte αξιοποίησε την τεχνική της εξειδίκευση για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προκλήσεων των δικαιούχων. Στο πρώτο έργο ασχολήθηκε με την τρισδιάστατη γεωμετρική ανακατασκευή (three-dimensional geometric reconstruction) αξονικος τομογραφίας. Στο δεύτερο έργο επικεντρώθηκε στον σχεδιασμό της τεχνολογικής υποδομής μιας επιχείρησης από τη Νορβηγία, η οποία δραστηριοποιείται στον φαρμακευτικό τομέα.

2016

CropDiagnosis

FINODEX Project, Subgrant, 10 μήνες

Στα πλαίσια του έργου, η ομάδα ανέπτυξε την εφαρμογή CropDiagnosis, η οποία στοχεύει στην ολοκληρωμένη διαχείριση παθογενειών από την επιτυχημένη αναγνώριση του προβλήματος της καλλιέργειας μέχρι την επιλογή και εφαρμογή του κατάλληλου προϊόντος. Η Ergobyte ήταν υπεύθυνη για το σύνολο του έργου, από τον σχεδιασμό και την τεχνική υλοποίηση, μέχρι τη σύνταξη και εφαρμογή του επιχειρηματικού μοντέλου. Το CropDiagnosis ήταν μία από τις 10 καλύτερες λύσεις του προγράμματος FINODEX.

2012

Πανάκεια

Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ), ΕΣΠΑ 2007-2013, 36 μήνες

Με συντονιστή την Ergobyte και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ΕΚΕΤΑ, αναπτύχθηκε ένα σύστημα υποδείξεων για τον αποτελεσματικό προσδιορισμό φαρμακευτικής αγωγής. Το έργο βασίζεται στις τεχνολογίες του σημασιολογικού ιστού για την τυπική αναπαράσταση της σημασιολογίας (formal semantics) της εμπλεκόμενης γνώσης και στην εφαρμογή αυτοματοποιημένων υπηρεσιών συμπερασμού (reasoning).

Το σύστημα δίνει τη δυνατότητα εκτέλεσης δύο διεργασιών:

  1. Έλεγχος φαρμακευτικής αγωγής για πιθανές αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις. Ο χρήστης εισάγει τα στοιχεία του ασθενούς (φύλο, ηλικία, κατάσταση υγείας κ.ά.), τις διαγνώσεις που του έχουν γίνει και τη φαρμακευτική αγωγή που πρόκειται να λάβει και το σύστημα εντοπίζει αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων, καθώς και μεταξύ φαρμάκων και νόσων.
  2. Υπόδειξη φαρμακευτικής αγωγής. Σε αυτή την περίπτωση, το σύστημα παράγει προτάσεις φαρμακευτικών ουσιών σύμφωνα με τα στοιχεία του ασθενούς, τις διαγνώσεις που του έχουν γίνει και τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει ήδη. Έτσι, ο ιατρός μπορεί να καταλήξει στην κατάλληλη αγωγή, λαμβάνοντας προτάσεις για τη δοσολογία, το πλήθος των δόσεων ανά ημέρα και τη χρονική διάρκεια λήψης της αγωγής.

Μέρος των αποτελεσμάτων του έργου παρουσιάζονται ήδη στο εργαλείο «Έλεγχος συγχορήγησης» μέσω της πλατφόρμας ιατροφαρμακευτικής πληροφόρησης Galinos.gr.